2010. július 31., szombat

Bangkok.. at Night Vol.2

  Nah ezúttal délután sikerült rászánnom magam blogolásra. Első Bangkoki esténken megejtettük az első kajálást is, az egész napos  tortúra után. Nem tudtam elképzelni, hogy elsőre az utcán egyek, mivel Bangkok kurva büdös, mindig van valami szag a levegőben, és főleg bizony a  kaják "illatoznak". Így beültünk egy kis étterembe, gondolván megkostoljuk a Thai kaját. Persze, hogy japán étterem volt...






Valami miso levest ettem extra cuccokkal. Ronda de... közepes. Őszyé jobb  volt. És drágább.




Kedves kis halacskák a bejáratnál.



Ezek meg ehetőek is... A thaioknak nem okoz gondot bármilyen húst jégen kirakni a 32 fokba az utcán. Vagy jég nélkül egy fél disznót mint később láttuk.



Belefutottunk egy hindu szentélybe. A hívők lelkesen imádkoztak még este 11kor is, füstölőket égetve.







Teli gyomorral, átesve az első ízsokkon már nem is tűntek olyan veszélyesnek az utcai árusok. Ebből például ettünk. Csirke nyársak szépen sterilizáló faszén felett.

5 baht. 30 forint. 3 harapás. Mogyoró ízű csípős szósszal.




     Őszy evett tengeri herkentyűs Thai Padban készített stuffot is. (kb. 1 lapos wok). Elvileg ez ie.s frissen sül, jól ki van égetve.
    Aládob 1 tojást, arra szórja a cuccot. Főleg kanállal, néha a koszos kis kezével... :D



Ezt kanállal tolta bele. Nem is emlékeztem, hogy 2 cuccban csinálja, a képen látszik :D


Eredmény:



Ez meg benne lakott:




Cseszy levese hasonló összedobálós technikával készült, csak ezúttal fortyogó mosogató lével fogták egybe az ételt, az sterilizálta. Vagy nem. Cseszy szarul van még mindig :D Reméljük lassan jobban lesz :/





Ilyen kedves kis szeméthalmok, vagy piacok mellett 100x ekkorák mindenfelé akadnak Bangkokban. Kukát nem igen láttunk még.


Gyümölcsöt még nem igen ettünk, mert a hotelben nincsenek a  feldolgozáshoz eszközök, de van belőlük bőven, fotózni sikerült is :D Főleg másnap a piacon... :) De álljanak itt éjszakai gyümik.










Utunk vissza a hotelbe a már kihaltabb hajnali Bangkokban. Azért még vannak az utakon. Ez a város tényleg soha nem alszik...











És a hotelünk. First House Hotel, 500 baht egy éjszaka. A hall 4 csillagot sejtet, a szoba 2-őt, 3-at.



Este kaptok még képeket a 2. estéről, kurvákkal, csirkével, törpével, no meg egy kis betekintést a gazdag Thai-ok plázákban és gyorséttermekben eltöltött életébe.

Indulunk a ruha piacra! Lili meg hiányzik :(

1 megjegyzés:

szamócalány írta...

awww akarok olyan kis polipot enni :)
hilang monyet :(