2010. augusztus 17., kedd

Dzsungeltémás poszt: Taman Negara (Jakartából)

   A Jakartai repülőtérről blogolok, ahol már 3 órája csövezünk, mert 10-re kihoztak minket a Darmasiswás arcok, hogy majd jól szálljunk fel egy fél négyes gépre :) Amúgy eddig elég korrektek voltak, vártak minket a reptéren tegnap, csinos kis hotelszobát adtak, kedvesen mosolyognak, és adtak fél millió rúpia költőpénzt. 10 ezer forint, pár napra elég is itt. Én mondjuk az 1/10-ed részét zokniba invesztáltam :)
  Tegnap este még elnéztünk itt moziba, meg másolt Starcraft 2-t kerestünk Cseszy vadi új Szingapúrban vásárolt notebookjához. A város ocsmány, szervezetlen nyomortelep jórészt, elképesztően kaotikus közlekedéssel, és sok-sok szmoggal.  Olyan mint egy lebutított Bangkok... De az emberek kedvesek és segítőkészek, ez sokat dob rajta. Mellesleg a reptér amin ülök is inkább néz ki vasútállomásnak, mint nagy nemzetközi légikikötőnek. De van wifi, ezzel máris meg lettem véve. A hotelben botrányos volt a net, bár ez igaz volt a szuper modern Szingapúrban eltöltött éjszakánkon igénybevett intézményére is, szóval még lehetünk bizakodóak az itteni sebességgel kapcsolatban. Valószínűleg ez csak hiú ábránd, és kurva szar lesz a net Balin, legalábbis mindenhol ezt írják.. :(

   Jól lemaradtam a blogolásban a szar neteknek köszönhetően, még Lilivel se tudok Skypolni, így most dzsungeltémás postot csinálok, mert a Maláj őserdő nagy élménynek bizonyult. Bár a végén bevallottuk egymásnak, hogy mindegyikünk olyan esőerdős dolgot képzelt, de a végén kevésbé extrém élményt kapott, azért gyönyörű volt Taman Negara. Ezt pár képpel is alá támasztanám. Majd legközelebb felteszem a Szingapúros képeket is, az a város nagyon durva volt :) Mindenkinek ajánlom ösztöndíjra!


Behajózás a dzsungelbe. 3 órás utazás, ami egy idő után ugyan monotonná válik, de gyönyörű tájakon történik :) 35 ringitet kérnek a kis rablók.






Dzsungeltúra, a Canoppe Walk felé. Az egy ilyen függőhíd rendszer, amire szintén befizettünk. Egy mókás kis vezetőnk volt, Matt,  ő ugrándozott előttünk, és magyarázott a dolgokról.
















Ez valami fura gyökér volt, lefotóztam.
Volt vagy 2 méter a kör átmérője...




A Cannope Walk. A legmagasabb pontján 14 méteres mélység felett visz a függőhíd a fák között.





Az orang aslik, a helyi őslakosok. Tüzet csiholnak, csőből köpnek. Cseszy is.





Nincsenek megjegyzések: