2010. augusztus 4., szerda

Koh Chang

Miután kifizettük az eddigi legdrágább (km/baht arányosan) taxi utunkat, itt ülök egy Bung Bao, vagy Bang Bao vagy valami ilyesmi nevű kis halászfalúban, helyesebben egy gyönyörű, szuper zöld füvű, bungallokkal teleszórt parkban, amiből egyenesen a vz fölötti cölöpökre épült településre juthatunk.


Pickupokon szállítják ide a jó népet a zöldellő sziget legtávolabbi, legnyugisabb szegletébe. Egy pickupot se indtanak el addig, míg meg nem tellik 12 emberrel, hogy szépen bevasalhassák a teljes 1440 bahtukat a hegyeken át vezető 45 perces útért. Ezért egy taxis egész nap furikázna fel alá 4 embert Bangkokban, de mivel a szigeten úgy néz ki monopol helyzetben vannak a pickupos arcok, megtehetik. A pikcupokkra egyértelmüen nem fér fel 12 normális szélességű ember, de a thai arcok azért megpróbálják, a csomagokat pedig feldobálják a tetőre. Büszke vagyok a hátizsákomra, mert menetközben volt egy durva 15 perces eső, de nem ázott be igazán, maximum nyirkos lett. Good job Mr.McKinley! A szállás kis édes, pálmalevelekből készűlt két személyes Bungallókat jelent, esténként kis alkudozás után fejenként 266 bahtért . Ennyiért a Balaton parton sátorhelyet sem adnak már talán. Van bennük melegvíz, wc, áram, egy nagy mitsubishi ventillátor és viharbiztosnak tünnek, mert hatalmas esőben érkeztünk meg, belül mégis szárazak voltak.

Ennek a kis cölöpökön álló alkalmatosságnak a teraszán ücsörgök és nézem a készülödő vihart a tenger felett bemenekültem a trópusi eső elől a kunyhóba mondat közben. Ilyen az esős évszak itt Thaiföldön, egyszercsak elered az eső, akkora cseppekben amibe tíz magyar csepp beleférne, és zuhog pár percig. Vagy egy-két óráig. Aztán ahogy jött el is tűnik, csak a borongós ég jelzi, ez nem az igazi strand idő. Hideg persze nem lesz ilyenkor sem, esetleg a széltől borzong meg az ember. Hosszas tanakodás előzte meg, hogy ilyen időben eljöjjünk e Koh Chang-ra, de mostmár úgy látom abszolut megérte, gyönyörű a környezet és lesz is itt mit csinálni bőven. Elefánt lovaglás, túrázás az őserdőben, robogózás a szigeten, majom iskola, egyik se hangzik unalmas programnak... Megint nagyon tetszenek a trópusok, Pattaya és a kurvuló tájok már majdnem elvették a kedvemet, de itt mindenki nyugodtabb, félősebb, és még a taxisoknak is van tartása. Mikor megláttuk a ködbe burkolózó szigetet a szárazföldről reggel 6-7 fele, olyan volt minta Jurassic Parkban. Csak mi nem magán helikopterrel érkeztünk, hanem 80 bahtos komp jeggyel. Amúgy ismét kiderült, az utazás összességében sokszor drágább ha magadnak intézed, mint ha szervező irodára bízod, a rengeteg kis jelentkező rejtett költség miatt, de a szállást sokkal érdemesebb magadnak kialkudni.

Itt Senki nem tud angolul, még az eddigiekhez képest sem, pedig eddig se igen találkoztunk alapfokút meghaladó nyelvtudással. Az itteniekhez képest a hülyén nyávogó Bangkoki árusok " Noooo can"-jei és "aaaalreeady cheapoooo"-jai kommunikációs bravúrnak tűnnek. A recepciós lány a bungalló parkban elszaladt egy fickóért aki szintén nem tudott angolul, aki ezért felhívta a főnökét, akivel megalkudtunk az árról telefonon... :) Ez tényleg egy kis halászfalu az isten háta mögött, aminek a lakói sztem még ma sem értik vajon mi a fenének jönnek ide a külföldiek, de ha már így özönlenek, boldogan megfejik őket. Amúgy ahogy egész Thaiföldön, itt is nagyon kevés a túrista most, mondhatni holt szezon van. Bangkokban alig láttunk 1-2 fehér arcot...

Mivel itt még nem oldottuk meg, hogy legyen netünk (bár csodák csodája a gép itt is lát egy wifi hálózatot... ) ezt a postot csak Wordbe gépelem, későbbi feltöltésre. Most végre van időm írni arról, hogyan basszák el akkurátusan a tájok az egyszeri túrista számára az itt töltött időt. Elsősorban az elképesztő erőszakosságukkal. Európában ha valami szolgáltatást akarsz igénybe venni, te keresed meg a szolgáltatót, és még a Váci utcában éttermeket kinálgató rikkancsokat is utáljuk. Bangkokban viszont a taxisok és a masszázs szalonok miniszoknyás lányai folyamatosan nyomulnak, hogy eladják neked magukat, vagy szolgáltatásukat. Nem tudsz este úgy végig sétálni egy főút mellett, hogy ne jönne melléd 5 taxis és ugyanennyi tuk-tukos, ajánlgatva, hogy elvisz kurvázni, vagy masszázsra vagy ami épp eszébe jut. És erőszakosak. A nemet nem értik. Csak jönnek, kiabálnak, akarnak, ami elösször vicces, szórakoztató aztán gyilkosan idegesítővé válik. Mindenki dolgozik 1-2 helynek, ahova el akarnak rángatni, hogy megkapják a bolttól a kuponjukat. Mint kiderült a kuponokért még csak nem is pénzz jár, Mr. Udon a kurvánként kapott pecsétjeiből ha összegyűjt ötöt, egy üveg Whiskey-t kap... Ezért zargatja naphosszat a túristákat, és próbálja őket elcsalni a kupiba amitől a piát kapja majd. A Soi Cowboy utcája gyönyörű thai gogo lányokkal és kurvákkal van tele, aki hivogatnak, visítoznak, oda rohannak hozzád belemarkolni a farkadba, hátha becsalogathatnak, és ez így mókás is pár órára, még akkor is, ha nem dugni jöttél Bangkokba. Pattaya viszont olyan, mitha gondoltak volna egyet, és egy egész várossá bővítették volna azt a pár Bangkoki utcát. Pattaya a világ legnagyobb kuplerája, a legerőszakosabban nyomuló kurvákkal. Folyamatosan vistanak, helloznak az idegestő nyávogó angolukkal, és az igazán erőszakosak még beléd is markolásznak. Az igazán erőszakos, hatalmas mellű ribancok mint kideritettük általában Ladyboyok, azaz transzvesztiták. Brutálisan jól meg vannak csinálva, csupán hangjuk árulhatja el őket - vagy késöbb az ágyban a farkuk.

Az emberben önkéntlenül is az a kép alakúl ki, hogy a thaiok egy büszkeség híján lévő, alantas kurva népség. Ez valószinűleg nincs így, de egyszerű túristaként főleg ez jut. Hamis mosolyok, két lábon járó pénztárcának nézés... pedig gyönyörű ország lenne amúgy.

Koh Chang ellenben marha szep...  ra is cafolt a legtobb eddig kialakult thaiokkal kapcsolatos sztereotopiankra.


Itt lakunk. Ekezet nincs. Thai billentyuzet... :P







A part. De borus idoben nincs kedvunk furdeni. Bar hideg nincs.








Ma bereltunk robogot. Jo eros dogok, 160-ig van irva az ora, lehet 140 ig menne is, 125 kobcenti.





Itt vege lett az utnak. Leszakadt a hid, errefele megesik.



Oszy kemenyen nez a dszungelben :D


 
 
 
Ez az extra spicy leves majdnem megolt :D Sok tengeri herkentyuvel.
 
 
 
 
Ja, az bors, es csip is. Nagyon.
 
 
 
 
Jo itt a tengeri kaja. Egy tal polip a tenger mellett: 250 baht.
 
 
 
 
Cseszy a palacsintara szavaz:
 
 
 
 
Ez pedig a jo oreg csili, barmire rabaszataod ami izetlen, vagy nem finom :D
 
 
 
 
 
Innen netezek. Egy internetkavezo a vilag vegen, egy szigeten, egy hazban, ami a tenger felett all colopkon. Ennyi.
 
 
 
 
Ennyi mara, legkozelebb irok tobbet Koh Changrol, de most mar draga lesz a net, meg a billentyuzet is kiakaszt. Meg a konyokom is faj, Cseszy meg en elnyaltunk a robogoval... :P
 
 
Peacu and Lovu... :D
 
 
 

2 megjegyzés:

Unknown írta...

bazzeg sztem senki nem gondolta volna ha robogózni fogsz úgyis el esel mivel a sétálás is néha problémákat okoz:D:D:D:D:D de rem azért nagy baj nem történt. Annak viszont örülök hogy fáj:D:D:D:D:D de ezt már megszokhattad:D

Kaysens nye klæder írta...

Lovely pictures!

kaysens.blogspot.com